Pieneläinsairaalan päivystys

Pieneläinsairaalassa toimii hätätapausten varalle päivystys, jossa annetaan kiireellisille tapauksille ensiapua virka-ajan ulkopuolella seuraavina aikoina:

•    arkisin virka-ajan ulkopuolella klo 16:00 – 08:00
•    viikonloppuisin eli pe 16:00 – ma 08:00 

puh. 0600 97411

(puhelun hinta 2,03 eur/min+pvm, jonotus on maksullista.) 

Päivystysnumero on käytössä virka-ajan ulkopuolella: 
•    arkisin klo 16:00 – 08:00 
•    perjantaista klo 16:00 – maanantaihin klo 08:00
•     juhlapyhinä

Puhelimitse käsitellään vain lemmikkieläiminä pidettävien pieneläinten äkillisiin sairaustilanteisiin liittyviä asioita. Päivystyspuhelimessa pyritään ensisijaisesti soittajan antamien tietojen perusteella ottamaan kantaa siihen, tulisiko eläin viedä kiireellisesti eläinlääkäripäivystysvastaanotolle. Potilaseläimelle ei voida tehdä puhelimitse diagnoosia eikä hoitaa potilasta. Soittajalle pyritään antamaan ensiapuohjeita puhelimitse saatujen tietojen perusteella. 

Hätäpäivystysalueena on Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Hätäpäivystysalueen potilaat voivat tulla suoraan päivystykseen. Päivystysvastaanoton maksut ovat korotettuja. Muualta Suomesta tulevat potilaat otetaan hätäpäivystykseen eläinlääkärin lähetteellä. Lähettävän eläinlääkärin on sovittava aina potilaan lähettämisestä Yliopistollisen eläinsairaalan päivystävän eläinlääkärin kanssa.

Vastuu hoitoon hakeutumisesta on viime kädessä aina eläimen omistajalla tai haltijalla. Yliopistollisen eläinsairaalan vastuu potilaan hoidosta alkaa, kun eläin on sairaalan vastaanotolla otettu hoidettavaksi tai eläinlääkäri on saapunut potilaan luokse.

Päivystysaikana Yliopistollisessa eläinsairaalassa työskentelee vähemmän henkilökuntaa, joten hoitoon pääseminen saattaa kestää. Päivystysaikaan tulevia potilaita hoidetaan kiireellisyysjärjestyksen mukaan siten, että vaikeimmin sairastuneet hoidetaan ensin.

Päivystysaikana kannattaa muistaa, että henkilökunta hoitaa päivystystapausten lisäksi myös sairaalaosastoilla jo sisällä olevia potilaita. Toivomme kärsivällisyyttä – erityisesti juhlapyhinä jonot saattavat toisinaan olla pitkiä.

Päivystyspuhelimeen vastaa ensisijaisesti 5. vuosikurssin eläinlääketieteen opiskelija. Opiskelija voi konsultoida päivystävää eläinlääkäriä puhelun aikana. Päivystyksen tilanteen mukaan puhelimeen voi vastata myös 4. vuosikurssin opiskelija tai eläintenhoitaja. 

PIENELÄINSAIRAALAN SIJAINTI

Viikki sijaitsee Helsingin maantieteellisessä keskipisteessä Vanhankaupunginlahden ja Lahdenväylän välissä. Pieneläinsairaala on Viikintien varrella, osoitteessa Koetilantie 2. Viikkiin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kulkuvälineillä ja omalla autolla

Ajo-ohjeet

LAHDEN VÄYLÄLTÄ TULTAESSA »
LÄNNESTÄ TULTAESSA »

 

Tulo-ohje julkisilla kulkuvälineillä

Eläinsairaalan välittömässä läheisyydessä olevilla pysäkeillä pysähtyvät bussit 550, 78, 57 ja 506.