Hevossairaalan päivystys

Hevossairaalassa toimii hätätapausten varalle päivystys, jossa annetaan kiireellisille tapauksille ensiapua vuoden jokaisena päivänä.

•    arkisin virka-ajan ulkopuolella klo 16–8
•    viikonloppuisin pe klo 16 – ma klo 8
•    arkipyhinä 

Vastaanotamme hevossairaalaan Helsingin Viikkiin päivystyspotilaita kaikkialta Suomesta. Tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä hätäpäivystysalueellamme, johon kuuluvat Helsinki, Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi. Päivystyksessä hoidetaan vain kiireellisiä tapauksia. Päivystysvastaanoton maksut ovat korotettuja. 

Kaikista päivystyspotilaista tulee soittaa ennen sairaalaan saapumista, jotta voimme ottaa potilaat asianmukaisesti vastaan!


Hevospäivystys puh. 060097412 

Puhelun hinta on 1,53 eur/min+pvm klo 8-22, 3,56 eur/min+pvm klo 22-8.


•    Päivystysnumero on käytössä vuorokauden ympäri, päivällä pyritään vastaamaan myös kiireettömämpiin kyselyihin
•    Päivystyspuhelimeen vastaa eläintenhoitaja tai eläinlääketieteen opiskelija
•    Puhelimitse käsitellään vain hevosiin liittyviä asioita sekä Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen tuotantoeläimien kiireellisiä asioita


Hätätapauksia vastaanotetaan koko Suomesta.

Päivystyspuhelimessa pyritään ensisijaisesti soittajan antamien tietojen perusteella ottamaan kantaa siihen, tarvitseeko hevonen tai tuotantoeläin sairaalahoitoa tai eläinlääkärin arvioinnin ja hoidon. Mikäli matka hevossairaalaan on pitkä, on hevosen parhaaksi kutsua paikallinen eläinlääkäri arvioimaan hevosen tila ja antamaan tarvittava ensiapu ennen matkaa. Lähettävän eläinlääkärin tulee antaa lähete hevosen mukaan tai soittaa hevossairaalan päivystykseen, jotta tieto hevosen saamasta hoidosta välittyy oikein.

Eläinpotilaalle ei voida antaa puhelimitse diagnoosia tai hoitoa. Soittajalle pyritään antamaan ensiapuohjeita puhelimitse saatujen tietojen perusteella.

Vastuu eläimen hoitoon liittyvistä päätöksistä, toimenpiteistä ja hoitoon viemisestä säilyy eläimen haltijalla tai omistajalla. Yliopistollisen eläinsairaalan vastuu potilaan hoidosta alkaa kun eläin on sairaalan vastaanotolla otettu hoidettavaksi tai eläinlääkäri on saapunut potilaan luokse.
 

HEVOSSAIRAALAN SIJAINTI


Hevossairaala sijaitsee Viikintien varressa Viikissä, Yliopistollisen eläinsairaalan rakennuksessa, osoitteessa Koetilankuja 1.